marți, 22 iulie 2014

#Cadouri #Bune Maniere

De multe cand oferi un dar, te intrebi daca ai procedat corect sau daca ai fost  manierat atunci cand l-ai oferit. Exista cateva lucruri de care ar trebui sa tinem cont atunci cand oferim un cadou.

"Cadou" in zilele noastre inseamna un bun material ce il oferim cu anumite ocazii, insa un cadou nu inseamna numai asta. Un cadou trebuie sa fie "personalizat" pentru persoana draga. Poate fi o bicicleta sau poate fi o excursie. Poate fi o carte sau poate consta in 2 bilete la concertul trupei preferate.

Aproape intotdeauna valoarea cadoului trebuie sa ramana nestiuta.
In cazul in care reactile persoanei nu te lamuresc in privinta satisfactiei...nu ar trebui sa pui intrebari legate de asta..."Iti place ?" ...intrebarea ar avea un singur raspuns posibil.


De cealalta parte, persoana care primeste cadoul, va trebui sa fie multumit si sa nu protesteze prea mult discutand anumite aspecte ale cadoului.

In cazul in care acel cadou nu se potriveste persoanei caruia a fost daruit si exista posibilitatea ca acesta sa poata fi schimbat (bon de retur, garantie ..etc ) si fara ca persoana care a daruit cadoul sa fie deranjata cu inca un drum la magazin, poti schimba acel cadou....insa e de preferat sa o faci cat mai discret posibil.

Daca oferi publicatii, acestea nu se semneaza decat de autori...nu si de cei care dauiesc.Iar daca tot oferi o carte, ar fi bine sa te asiguri ca merita citita.

Cel mai intalnit cadou probabil ca sunt florile.Si aici, ca si in restul cazurilor, nu este bine sa alegi ceva aleatoriu.Incearca sa cunosti inainte persoana careia le oferi....si nu uitati FLORILE SE OFERA CU COZILE IN JOS si in numar impar ( daca tii cont de traditiile romanesti ) !

Construieste un cadou, creaza-l special pentru persoana draga.Nu darui ceva doar pentru a trece de eveniment.Persoanele dragi vor tine cont de timpul extra pe care l-ai petrecut cautand sau realizand CADOUL PERFECT !

carritobazar.blogspot.ro




Un comentariu: